Van de tuin naar de keuken

RADIJSJES SOEP

1 grote aardappel, 1 grote ui, 2 tenen knoflook,Kruiden naar smaak( ik gebruikte peper/zout en oregano en wat franse kruiden), 1 groente bouillonblok, 1 liter water, slagroompakje, bloem, 50 gr roomboter

Fruit de ui en knoflook aan, voeg de radijzen in partjes toe en bak even mee. Voeg de roomboter toe met 4 eetl bloem en bak dit even aan. 

Blus af met de groentebouillon en het pakje slagroom. Voeg de aardappel toe en kruiden en laat 20min koken. Pureer dit alles. Lekker te garneren met wat parmezaanse kaas of uitgebakken spekjes

 

ASPERGE FLAMMKUCHEN

INGREDIËNTEN

flammkuchendeeg, roomkaas, 1 ui, zalmblokjes (en/of ham), cherrytomaatjes, italiaanse kruiden, peper en zout (zeezout), verse groene asperges, wat kaas

 

RABARBERPLAATCAKE

Voor de kruimel

135 gr bloem, 90 gr witte basterdsuiker, 90 gr koude boter, snuf zout

Voor de cake

200gr boter op kamertemperatuur, 200gr basterdsuiker, rasp van 1 citroen, snuf zout, 250gr bloem, 4 eieren, 2 tl bakpoeder, 75 ml volle yoghurt

Voor de rabarbervulling

400 gr rabarber, kaneel, kristalsuiker 4 eetlepels

Maak eerst de kruimel: koude boter in blokjes, suiker, zout en bloem met je handen bewerken tot een losse kruimel. Zet in de koelkast

De rabarber snijd je in stukjes en meng je met de kaneel en suiker naar smaak

De cake: klop eerst de boter, citroenschil en suiker romig. Vervolgens doe je 1 voor 1 de eieren erdoor en als laatste de bloem en bakpoeder. 

In de oven voor 50-60 min op hetelucht 175 graden

Verse italiaanse groenten

Ingrediënten

Courgettes 

Paprikas 

Rode ui 

Prei

Wortel

Een makkelijk recept om mee te beginnen. Gebruik groenten uit je tuin of doe koopjes op de markt: maak je eigen groenten die je in de diepvries kunt bewaren en later in pastagerechten kunt gebruiken.

KIPSALADE

2 Bosuitje/ lenteuitjes

Augurkjes (kan dus ook van je eigen ingemaakte courgette/komkommer/augurk op zuur)

3 eetlepels yogonaise 

2 eetlepels mayonaise

Eetlepeltje mosterd

2 a 3 kipfilet/kippedij filet

Peper en zout