Van de tuin naar de keuken
RADIJSJES SOEP
1 grote aardappel, 1 grote ui, 2 tenen knoflook,Kruiden naar smaak( ik gebruikte peper/zout en oregano en wat franse kruiden), 1 groente bouillonblok, 1 liter water, slagroompakje, bloem, 50 gr roomboter
Fruit de ui en knoflook aan, voeg de radijzen in partjes toe en bak even mee. Voeg de roomboter toe met 4 eetl bloem en bak dit even aan.
Blus af met de groentebouillon en het pakje slagroom. Voeg de aardappel toe en kruiden en laat 20min koken. Pureer dit alles. Lekker te garneren met wat parmezaanse kaas of uitgebakken spekjes
ASPERGE FLAMMKUCHEN
INGREDIËNTEN
flammkuchendeeg, roomkaas, 1 ui, zalmblokjes (en/of ham), cherrytomaatjes, italiaanse kruiden, peper en zout (zeezout), verse groene asperges, wat kaas
RABARBERPLAATCAKE
Voor de kruimel
135 gr bloem, 90 gr witte basterdsuiker, 90 gr koude boter, snuf zout
Voor de cake
200gr boter op kamertemperatuur, 200gr basterdsuiker, rasp van 1 citroen, snuf zout, 250gr bloem, 4 eieren, 2 tl bakpoeder, 75 ml volle yoghurt
Voor de rabarbervulling
400 gr rabarber, kaneel, kristalsuiker 4 eetlepels
Maak eerst de kruimel: koude boter in blokjes, suiker, zout en bloem met je handen bewerken tot een losse kruimel. Zet in de koelkast
De rabarber snijd je in stukjes en meng je met de kaneel en suiker naar smaak
De cake: klop eerst de boter, citroenschil en suiker romig. Vervolgens doe je 1 voor 1 de eieren erdoor en als laatste de bloem en bakpoeder.
In de oven voor 50-60 min op hetelucht 175 graden
Verse italiaanse groenten
Ingrediënten
Courgettes
Paprikas
Rode ui
Prei
Wortel
Een makkelijk recept om mee te beginnen. Gebruik groenten uit je tuin of doe koopjes op de markt: maak je eigen groenten die je in de diepvries kunt bewaren en later in pastagerechten kunt gebruiken.
KIPSALADE
2 Bosuitje/ lenteuitjes
Augurkjes (kan dus ook van je eigen ingemaakte courgette/komkommer/augurk op zuur)
3 eetlepels yogonaise
2 eetlepels mayonaise
Eetlepeltje mosterd
2 a 3 kipfilet/kippedij filet
Peper en zout
Maak jouw eigen website met JouwWeb