Tomaten van begin tot eind

Gepubliceerd op 27 februari 2022 om 14:11

Tomaten fase 1: uitkiezen en zaaien

Ik heb al eerder een blog geschreven over tomaten zaaien en lqter verspenen. Deze blog is ervoor bedoelt om de groeicyclus te zien van zaadje tot volwaardige tomaten. Hier en daar wat tips om het tot zover te schoppen. Want tomaten kweken is soms een uitdaging maar des te meer kun je dan genieten van het resultaat!

De tomaten die ik zaai voor de blog:

Tomaat Ficarazzi: geribde tomaat welke apart is om te zien en mooi staat op het bord.

Cherrytomaat Antho Weis: bijzondere geel paarze kleur. Vooral gezaait om de apartheid en hoop dat hij straks van de zomer ook goed smaakt !

Snoeptomaat Yellow pearshaped: de naam zegt het al: ze lijken op kleine peertjes en zijn echte snoeptomaatjes

Vleestomaat Ossenhart: een tomaat die lust voor het oog zijn en ook nog eens heerlijk smaken. Door lage vochtgehalte ideaal voor salades/capreses en pasta (saus).

Tomaat Ace 55: een vroege tomaat die tegen een stootje kan. Minder vatbaar voor de tomatenziekte omdat je hier vroeg van kan oogsten.

Tomaat Green zebra: deze tomaat had het vorig jaar door de natte zomer niet gered en verdiend een herkansing. Grote sappige tomaat mooi voor het oog. Groen/geel oranje strepen.

Tomaten fase 2: verspenen

De tomatenzaadjes na ongeveer 2 weken. Op een vochtig, warm en licht plekje uit laten komen in een kweekkasje

Dit is het moment dat ik de plantjes ging verspenen: Ieder plantje een eigen potje geven met verse potgrond. Voorzichtig met een vorkje haal ik de plantjes uit hun zaaibedje en probeer zo min mogelijk de wortels te beschadigen. Ik stop ze vervolgens wat dieper in hun potje. Hoe ik dit doe lees je in 1 van mijn eerdere blogs "Tomaten verspenen ". 

Het resultaat na ongeveer 3 weken. Ik zet ze vanaf nu niet te warm. Ze staan boven op onze koelere zolderkamer, zodat ze niet te hard groeien en nog even kunnen wachten tot mei voordat ze uitgeplant kunnen worden naar de tuin. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.