April, de maand van een nieuw begin

Gepubliceerd op 4 april 2021 om 22:58

April, voor mij is dit echt een maand om volop bezig te gaan met de voorbereidingen voor je moestuinseizoen.

In de moestuin heb ik de aardappelen en plantuien al gepoot. Ook zijn de bessenstruiken extra verwend en klaargemaakt voor komend seizoen: bemesting/snoeien. Herfstframboos mag zo bijvoorbeeld helemaal kort gesnoeit worden tot een paar centimeter boven de grond. Zomer frambozen geven vruchten op takken van het vorige jaar. Mijn bosbessen zijn verwend met wat extra turf (zure grond) en compost. 

April is ook de maand van de Asperges. Bij mij kwamen ze al boven kijken (groene) maar moet ik nog geduld oefenen. Ze zitten er voor het 2e jaar in dus hoe meer ik er van af kan blijven hoe beter de oogst volgend jaar wordt. De rabarber kan ik echter straks wel oogsten, deze schiet al mooi op. Dit jaar probeer ik iets uit: ik dek 1 plant af met een pot. Ze groeien zo harder plus ze zeggen dat geen licht, de stengels zoeter maakt. Ik houdt jullie hiervan op de hoogte.

Verder is het voorzaaien geblazen. Ik kon daarbij al heel wat plantjes verplaatsen naar de kas of koude bak. Een koude bak is een onverwarmde bak/kast die doormiddel van ramen/plastic warmte kan vasthouden. Dit is bij mij een soort vitrinekast aan de muur.

Denk eraan: niet alles in 1x voor te zaaien, maar je groentesoorten te verspreiden. Zo verspreid je ook de oogst straks. Ik heb bijvoorbeeld al veel soorten sla, bijna klaar om geplant te worden maar komen daarachter aan weer kleinere zaailingen die ik na oogsten van de eerste kroppen meteen weer kan planten. 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb